Ametisti

Home » Uncategorized » Pyhä Francis de Sales, 24. tammikuuta

Pyhä Francis de Sales, 24. tammikuuta

Pyhä Francis de Sales.

Pyhä Francis de Sales.

Pyhä Francis de Sales

Piispa, Kirkon Opettaja

(1567-1622)

Pyhä Francis de Sales syntyi vuonna 1567 lähellä Annecyä Ranskassa aatelisille ja hartaille vanhemmille. Hän opiskeli menestyksellisesti Pariisissa ja Paduassa. Palatessaan Italiasta hän luopui urasta, jota hänen isänsä oli suunnitellut hänelle, ja ryhtyi papiksi. Hänen sanottiin käännyttäneen 72 000 kalvinistia.

Pyhällä Franciksella oli tapana sanoa :”Pyydystät enemmän kärpäsiä lusikallisella hunajaa kuin sadalla tynnyrillä etikkaa. Jos maan päällä olisi mitään parempaa tai kauniimpaa kuin lempeys, Jeesus Kristus olisi opettanut sen meille; ja silti Hän antoi meillle vain kaksi opetusta opittaviksi Häneltä - sydämen lempeys ja nöyryys.”

Comments are closed

Uusimmat