Ametisti Korut
Pyhän Arkkienkeli Mikaelin rukous
Pyhä Mikael, arkkienkeli, puolusta meitä taistelussa ja ole suojanamme paholaisen juonia ja pahuutta vastaan. Nöyrästi rukoilemme: ojentakoon Jumala häntä. Ja sinä, taivaan joukkojen päämies, syökse Jumalan voimalla helvettiin Saatana ja muut pahat henget, jotka kiertelevät maailmaa sielujen kadotukseksi. Aamen.


Rukous ennen internetiin kytkeytymistä

Kaikkivaltias, iankaikkinen Jumala, sinä teit meidät kuvaksesi ja asetit meidät etsimään kaikkea, mikä on hyvää, totta ja kaunista erityisesti ainosyntyisen Poikasi, meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen jumalallisessa persoonassa. Me pyydämme sinua: suo, että me pyhän Isidoruksen, piispan ja opettajan, esirukousten kautta selaisimme internetiä ohjaten käsiämme ja silmiämme vain siihen, mikä miellyttää sinua, ja osoittaisimme kaikille verkossa kohtaamillemme ihmisille rakkautta ja kärsivällisyyttä. Tätä pyydämme Kristuksen, Herramme, kautta. Aamen.

Abba Dorotheoksen opetus "Lähimmäisenrakkaudesta : suojele itseäsi epäilyksiltä"Venerable Louis of Granada : The Sinners Guide : Other sins to be avoided: detraction and raillery

Pyhä Johannes Paavali II (18.5.1920 - 2.4.2005)


Ametisti.net on vuonna 2006 perustettu verkkokauppa, jonka tarkoituksena alkuaikoina oli tukea pyhän paavi Johannes Paavalin kuolemaa edeltävän ja sen jälkeisen kolmen vuoden pituista retriittiä, joka alkoi osittaisena vuoden 2002 keväällä ja jatkui täydellisenä retriittinä vuoden 2005 huhtikuun alusta lähtien huhtikuuhun 2008.Kuten pyhä Benedictus Nursialainen (480-543) vietti Subiacon luolassa kolme vuotta, joiden aikana roomalainen munkki toi hänelle ruokaa, täydellinen retriitti kesti kolme vuotta.

Asiakkaiden toistuvista pyynnöistä johtuen julkaisemme seuraavan vastineen.

Cosmopolitan-lehden keskustelupalstalle törkeitä kunnianloukkauksia kirjoittaneet Satu Kårlund, Paimio, ja Marko Kanala, Midagon Oy, ovat myöntäneet valehdelleensa kirjoituksissaan Helsingin käräjäoikeudelle. Toinen heistä on pyrkinyt saamaan lisää huomiota kirjoituksilleen suomi24.fi-palstalla valittamalla omien sanojensa mukaan "sananvapauden rajoittamisesta".

He ovat saaneet tilauksensa ja eivät ole kärsineet minkäänlaista haittaa yrityksen taholta. Marko Kanala on vastaanottanut kaukoaasialaiselle naishenkilölle tilaamansa hiustenhoitotuotteen, mutta oikeudessa kertomansa mukaan haluaa levittää valheita "mielipiteenään".
Satu Kårlund on vastaanottanut tilaamansa alennushintaisen hygieniatuotteen. Erityisopettajana Kärlund on ammattinsa puolesta erityisessä vastuussa käytöksestään.

Sanomamagazines Oy:n toimitusjohtaja Clarisse Berggårdh ja lehden henkilökunta Miina Lange ja Pia Kumpulainen pyrkivät rajoittamattomaan sananvapauteen ja eivät suostu poistamaan valheita vastoin sananvapauslakia ja journalistien eettisiä ohjeita. Poliisitutkinta on käynnissä, ja käräjäoikeudelle on tehty hakemus viestien jakelun keskeyttämistä varten.

Laissa on mainittu sananvapaus, vapaus julkaista tosia väitteitä kohtuullisissa rajoissa. Anonyymius ei kuulu olennaisena osana sanavapauteen. Kyseiset henkilöt haluavat julkaista nimensä tällä sivulla ennemmin kuin poistavat oikeudessa valheiksi myöntämänsä väitteet. Poistamme heidän nimensä välittömästi, kun väitteet poistetaan lehden palstalta. Kirjoittajat voivat pyytää viestiensä poistamista. Pahoittelemme samannimisille henkilöille tästä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

Lehti ei ole suostunut julkaisemaan vastinetta, kuten laissa määritellään, joten joudumme julkaisemaan vastineen tällä sivulla.


Lehden arvomaailma perustuu "bad girl"- konseptille, johon liittyy moraalittomuuden levittäminen. Kirjoituksien julkaisemisen aikoihin lehdellä oli ongelmia mm. alkoholin mainonnan ja sopimattoman materiaalin levittämisen alle 15- vuotiaille, kanssa. Verkkokaupan tahallinen liittäminen lehteen, jonka arvomaailma on täysin päin vastainen kuin omamme, on hyvin valitettavaa.

Pahoittelemme asiakkaille tästä mahdollisesti aiheutuvaa häiriötä tai epätietoisuutta.

Hyvistä käytöstavoista

Kirjoita rakkauskirje - Anonyymien ja spontaanien hyvien tekojen merkityksestä interpersoonallisen kommunikaation kehittämisessä BBC:n sivuilla.
Anonym nätkärlekJalokiviterapiaa kiusaamiseen